Khamis, 15 Januari 2015

Malaysia Best Blog 2015 ... Kali Pertama Join Contest SEO

Malaysia Best Blog 2015

Kali pertama join Contest SEO yang dianjurkan oleh Ohduit.com. Masih terlalu awal untuk menyatakan siapakah yang akan menjadi JUARA Malaysia best Blog 2015 kerana Contest ini baru sahaja bermula 15 Januari 2015 sehingga 31 Mac 2015. Untuk menghantar borang penyertaan sehingga 18 Februari 2015.

Disini kita akan lihat siapa yang akan pakar dalam SEO ini.. Antara syarat adalah menyenaraikan 10 Blog yang menjadi Best Blog saya sendiri, adalah :-

1. profhariz.com
 Blog yang membawa saya ke dalam bidang blog secara serius setelah 5 tahun dalam bidang ini. Seorang sahabat dan blogger yang TERBAIK pada pendapat saya kerana beliau sendiri banyak membantu saya dari segi teknikal dan ilmu SEO. Tajuk yang menjadi ingatan saya adalah Cabaran Mengumpul RM20k dalam masa 5bulan, cukup memberi motivasi dan semangat.



2. Denaihati.com
Blog yang banyak membantu saya dalam mempelajari SEO dan cara penyampaian yang santai dan berilmu

3.hasrulhassan.com
Insan yang cukup luar biasa yang begitu banyak ilmu dan tidak kedekut ilmu mengenai pelbagai bidang terutama teknik SEO dan pengalaman hidup.

4.kujie2.com
Cukup tertarik dengan pengalaman beliau yang banyak dikongsi dengan pembaca dan banyak juga teknik SEO yang dapat dipelajari.

5.ahmadfaizal.com
Insan yang cukup istimewa bagi saya kerana beliau merupakan pengarang Kitab SEO Merah Jambu yang cukup memberi kesan yang mendalam dalam kesan kepada saya untuk terus dan terus mempelajari dan mencari income melalui program affiliate.




6. Fatin Liyana
Menceritakan kisah kehidupan beliau semasa dari semasa. Walaupun sekadar penceritaan yang santai tapi banyak memberi motivasi dan teladan kepada sesiapa sahaja yang membaca.

7. Ohduit.com
Baru sahaja mengenali ohduit.com tetapi telah meninggalkan suatu kesan yang mendalam dengan perkongsian isu-isu semasa dan teknik SEO yang cukup simple.

8. tiffinbiru.com
Mencari resipi masakan?? Disini la rujukan saya dari bujang hingga ada isteri. Resipi yang simpan dan lengkap untuk bakal-bakal suami mahupun suami yang berminat membantu isteri di dapur.

9.nameeroslan.blogspot.com
Sebuah blog yang santai yang menrangkumi pelbagai aspek kehidupan. ada yang romantika dan keperluan kita seharian. cukup santai untuk membaca dan tersenyum tanpa kata.

10.abangensem.com
Blog rujukan saya dalam mengkaji dan menimba ilmu mengenai hartanah dan pinjaman. Banyak ilmu yang dikongsi yang cukup bermanfaat untuk di amalkan.


Cukup sudah 10 blog yang sentiasa saya lawat dan membaca. Banyk ilmu dan pengalaman para blogger di atas saya jadikan teladan dan pengajaran. Mungkin pilihan saya bukan pilihan blogger lain. Masing-masing ada pilihan tersendiri.

“Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com 

Artikel Terkait

68 comments

Good luck..!! Papaglamz nak join jgak la.. Sabe kt draf jap.. Hehe..
Jalan2 kat sini..

Uhh ... yeah ... makin ramai yang join kontest ni, dan dah senarai blog-blog terbaik dan paling best abad ni ... :)

Terima kasih kerana letakkan blog saya dalam senarai.

nak joint jugak.mari kita lihat siapa yang kena...

Semakin ramai yang dah join contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Mungkin giliran saya pula buat artikel selepas ini. Sedang mencari maklumat dan idea. Semoga berjaya...

Terima kasih kerana menyertau :) Semoga ramai lagi blogger dapat saling mengenali melalui contest ini :)

tahniah..rasanya teruja nak sertai ..alamak layak ke...saja nak cari pengalaman

blog yang tersenarai cukup hebat..tahniah dan semoga berjaya nanti

Terima kasih..jom join sma2..memang kena jalan2 la..saya pun nak siap ambil masa 2jam juga

Sama2..blog yg terbaik pasti akan tersenarai..blog saya je xda sape yg nak kongsi kot..masih mencari2 niche yg sesuai gan gaya dan hidup saya

Join jgn tak join lak...bulan 3 baru tahu sape yg kena...hahaha

Terima kasih..jom sama2 join dan sama2 memeriahkan contest dari ohduit.com

Sama2..hope makin ramai yg join dan memeriahkan contest dari pihak tuan..terima kasih bagi peluang seperti ini

Terima kasih tuan..semua layak janji ikut peraturan yg ditetapkan..saya pun cuba ikut apa yg ditetapkan...

Terima kasih tuan..InsyaAllah ada rezeki ada la..kita sudah berusaha..tali masih ada ramai oara bloger yg hebat2 dalam SEO nie

semuanya memang blog yang best dibaca tu.

Yup..antara blog yg sentiasa baca walaupun sekadar silent readee

Assalammualaikum...

Semoga berjaya dalam contest nie k... mselim3 doakan bro berjaya.

mselim3

Salam.... saya dah hantar penyertaan untuk contest SEO Malays Best Blog 2015. Ada masa sudi-sudilah lawati di blog saya ye.... Semoga anda berjaya... Insya Allah...

Walaikumusalam...
terima tuan...

Cukup mantap dgn blok yg disenaraikan tu..

Moga berjaya dgn masa yg masih panjang ni...sesiapa saja mampu menjadi juara

semua memang blogger otai dah kenal beberapa tapi belum kenal lagi sebagian nak terjah

Terima kasih tuan..
Sekadar mencuba nasib dan menguji SEO yang dipasang sahaja..
Menang kalah belakang kira..dapat kekawan dan sahabat lagi penting

Saya doakan anda berjaya dalam contest SEO Malaysia Best Blog 2015.

selalu gak gi baca blog depa tu, memang terbaik

Terima kasih tuan kamil salleh..tak join ke?

Antara blog rujukan saya untuk terus bertahan dalam bidang blogger

semua senarai blogger hebat nie

Samalah kita.. 1st time join contest seo.. semoga berjaya.. hehe

Datang daripada contest yang sama. Huhuhuuu

masih banyak lagi gua kena belajar nih..

Contest yg bukan sekadar bermatlamat untuk kemenangan tetapi wadah untuk mencari ilmu dan berkenalan, Dapat juga senaraikan best blog pilihan sendiri utk dikongsi bersama...
Semoga berjaya ya...

Semoga berjaya bro. BW dari blog http://ohduit.com/senarai-peserta-contest-seo-malaysia-best-blog-2015/. hihi Salam perkenalan ye :')

Terima kasih.. Semuanya memang hebat dan blog rujukan saya

Cuba sahaja..time nie la kongsikan backlink sesama kita

1st contest yang cukup menarik bukan sahaja hadiah yang lumayan tetapi 1 kaedah yang baik untuk setiap blogger berkenalan dan bertukar link..

Alhamdulillah..blog yang sentiasa saya lawati untuk belajar pelbagai perkara

semoga bejaya ya..banyak ilmu yang khaty dapat dari blogger2 semua

Terima kasih,,,khaty tak join ke??

Tahniah-tahniah. Semoga berjaya dalam contest ni :-)

semoga berjaya dalam kontest ini nanti..

rezeki bukan setakat duit..mungkin rakan-rakan sepejuangan (blogger) menjadi pembaca setia blog.

All the best! Semua blogger hebat dan juga blog yang jadi pilihan iday kalau blogwalking :)

Hihihi...iday x join ke??saya join bukan untuk menang tapi berkawan sesama blogger..

Beberapa blog tu memang menjadi pujaan ramai. Bila saya check, mereka sahaja keluar. Itulah kelebihan otai kan? :D All the best ya. Mudah-mudahan ada rezeki..

Ya..kebanyakkan adalah blog yang dah cukup stabil dan dikenali..blog saya sekadar blog sampingan pun dah ok..kita niat berkawan sesama blogger..

All the best ya. Saya dari kontes yang sama.

Terbaikk..sama2 join sama2 kenal antara kita

Betul pandangan tuan..contest ini sendiri bukan sekadar pertandingan semata2 lebih kepada mengumpul para blogger yang lama dan baru untuk saling kenal sesama blogger..1 usaha yang cukup murni dan baik untuk para blogger

Alhamdulillah..ada sahabat baru yang makin bertambah dengan contest ini..salam kenal dari saya

Datang menjenguk
Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
Malaysia Best Blog 2015

Insyallah...dah keluar keputusan segmen nie

Wow satu entry yang menarik :) . Semoga berjaya dalam Malaysia Best Blog 2015


EmoticonEmoticon